İlkokul

Anasayfa | Sayfalar | İlkokul

1999 DAN BU YANA ;Okullarımızda öğrencilerimizin sorgulama yoluyla, disiplinlerüstü bir anlayışla ve kavramsal öğrenmeyle yaşadığı deneyimler, kazandığı beceri ve tutumlar, yaşadıkları toplumun ve dünyanın sorunlarına aradıkları çözümler ve ihtiyaçlarına yaklaşımları, özgün eğitim programımızı oluştururken bize yol gösterdi. Öğrenen profilinde tanımlanmış olan değerlerle ifade edildiği üzere, BUSE öğrencileri araştıran-sorgulayan, bilgili, düşünen, iletişim kuran, ilkeli, açık görüşlü, duyarlı, riski göze alan, dengeli ve dönüşümlü düşünen bireyler olmak için çalışırlar. Bu özellikler, entelektüel gelişim ve akademik başarının ötesine geçen çok çeşitli insanî yeterliliği ve sorumluluğu temsil eder. Bu kapsamda biz de BUSE EĞİTİM KURUMLARI OLARAK tüm yaş gruplarında NİTELİKLİ EĞİTİMİ KENDİMİZE HEDEF EDİNDİK. 6 ila 10 yaşları arasındaki öğrenciler için kurgulanan eğitim programları; kültürlerarası anlayış ve saygı ile daha iyi ve daha huzurlu bir dünya oluşturulmasına yardımcı olacak araştıran, sorgulayan, bilgi, irade, duygu ve eylem bütünlüğü içinde hareket eden, vicdanı dışlamayan, hak, adalet ve vicdan eksenini koruyan, duyarlı bir nesil yetiştirmeyi amaçlar. BUSE EĞİTİM KURUMLARI OLARAK ÖĞRENCİLERİMİZ , uzun soluklu bir “iyi” olma gayreti ve kararlılığı hedefler. Okulların zorluklara iyimserlik ve açık görüşlülük ile karşılık veren, kendi kimliklerine güvenen, ahlaki kararlar veren, farklı kültürlere mensup bireylerin haklarını anlayan, dünya gündemini bilen, öğrendiklerini gerçek dünyada, karışık ve öngörülemez durumlarda uygulamaya hazır olan çok yönlü öğrenciler yetiştirmelerine yardımcı olur. BUSE EĞİTİM KURUMLARI O, güçlü bir vizyonu paylaşan, kültürel değerlere bağlı, yüksek kaliteli eğitim programları sunar.

BUSE EĞİTİM KURUMLARI;
• Geleceği şekillendirecek olan öğrenenlere odaklanır. Öğrenci merkezli programları, sağlıklı ilişkiler, ahlaki sorumluluk    ve kişisel gelişimde sınırları zorlamayı öne çıkarır.
• Yetişecek yeni neslin hem akademik hem de kişisel başarı için ihtiyaç duydukları yaklaşım ve becerileri geliştirmesi noktasında eğitim ve öğrenime etkili yaklaşımlar geliştirir.
• Bir dünya vatandaşı yetiştirmeyi amaçlayarak, dillere ve kültürlere yönelik anlayışı artırır ve tüm dünyayı ilgilendiren fikirlerin ve sorunların öğrenciler tarafından irdelenmesini sağlar
• Ders programları, geniş ve dengeli, kavramsal ve bağlantılı bir müfredat sunar