Ortaokul

Anasayfa | Sayfalar | Ortaokul

Buse Eğitim Kurumlarının temel eğitim felsefesinde, her çocuğun doğuştan gelen fıtrÎ özelliğinin farkındalığına ulaşmış bir bilinç ile bu nev’i şahsına münhasır temel üzerinde kendini  geliştirme ideali yer almaktadır.
Okulumuz kurgulanırken öğrencilerimizin; akıl ekseninde düşünen, irade ekseninde sorumluluk alan, duygu ekseninde iyilik hareketine öncülük eden ve eylem ekseninde geliştiren insanlar olacaklarına dair inançları olmalı diye düşündük. “Akleden Kalpler”e sahip olmak kadar “Akleden Kalpler” yetiştirmenin zorlu mücadelesine de şahitlik etmeli ve sorumluluk almalıydılar. Çünkü  Buse Eğitim Kurumlarının öğrencisinin yüzü, sadece bugüne, bu coğrafyaya ve bu insan topluluğuna dönük olmamalıydı. Özünü bildiği gibi evrensel değerleri de bilen, saygı duyan ve saygı oluşturan, yalnız bırakılmış ilkelere sahip çıkan ve yanlışları ezber edinmiş düzenleri sorgulayan cesur yürekler olmak için ant içeceklerdi.

Buse Kız Ortaokulu
Buse Eğitim Kurumları olarak öğrencilerimizin akademik başarılarını olduğu kadar “iyi insan” olmalarını da önemsiyoruz.
Daha iyi, huzurlu bir gelecek için doğuştan var olan merak duygusu ile sorgulayan; bilgi, irade, duygu ve eylem bütünlüğü içinde hareket eden, değer merkezli ve entelektüel, estetik bakış açısına sahip kültürlerarası anlayış ve saygı çerçevesinde geçmiş ve gelecek arasında köprü kurabilen dinamik nesiller yetiştirmeyi hedefliyoruz.

Hassasiyetlerimiz;

• Daha iyi, huzurlu bir gelecek için doğuştan var olan merak duygusu ile sorgulayan;
  • Bilgi, irade, duygu ve eylem bütünlüğü içinde hareket eden,
  • Milli ve manevi değerlerine sahip çıkan,
  • Entelektüel ve estetik bakış açısına sahip,
  • Kültürlerarası anlayış ve saygı çerçevesinde geçmiş ve gelecek arasında köprü kurabilen
  • Kendi kültürünü merkeze alarak pergel misali dünya ile entegre dinamik nesiller yetiştirmeyi hedefliyoruz.

Hedefimiz;

• Milli ve manevi değerlerine bağlı
  • Güzel ahlak ile donanımlı
  • İlkeli davranışlar gösteren
  • Sevgi dolu ve Saygılı
  • Çalışkan ve Sorumluluk sahibi
  • Duygu ve düşüncelerini kontrol edebilen
  • Karşılaştığı sorunlarla baş edebilen
  • Bireysel özelliklerini keşfetmiş öğrenciler yetiştirmektir.